Flash News

POLITIKOFF

Agjencitë e inteligjencës: Mafia shqiptare pastron para në kazinotë e karteleve meksikane

Agjencitë e inteligjencës: Mafia shqiptare pastron para në
foto ilustruese

Agjencitë e inteligjencës të qeverisë meksikane po hetojnë një grup biznesmenësh të dyshuar - me origjinë shqiptare - që kryejnë operacione pastrimi parash për kartelet Sinaloa dhe Jalisco Nueva Generación (CJNG), nëpërmjet qendrave të basteve që operojnë në Evropë.

Burimet e konsultuara raportuan se ky grup, i cili ka kryer edhe investime në territorin meksikan, ka lidhje në Spanjë, Holandë, Hong Kong dhe Turqi.

Agjencitë e inteligjencës të qeverisë meksikane shkëmbejnë informacione me autoritetet spanjolle, pasi në shkurt të këtij viti u krye një aksion kundër anëtarëve të organizatës shqiptare, emri dallues i të cilëve ishte "Operation Casino" dhe që rezultoi në arrestimin e 45 personave në Mallorca dhe Barcelonë.

Vëzhgimi që i është bërë këtij grupi shqiptarësh tregon se ata kanë marrë leje për të operuar kazinotë në territorin kombëtar dhe se disa prej anëtarëve kryesorë të saj përballen me procese gjyqësore civile dhe të punës, përveç se kanë bërë disa ankimime kundër tyre, masave që pezullojnë operacionet e saj në Meksikë.

Të dhënat që janë shkëmbyer me autoritetet ndërkombëtare tregojnë se dy prej “partnerëve” të tij për të marrë pjesë në mbulimin e dërgesave të kokainës dhe drogave sintetike drejt Europës, si dhe në transferimin e burimeve të marra nga trafiku i drogës në Shtetet e Bashkuara, janë Ismael El Mayo Zambada García, një nga drejtuesit e kartelit Sinaloa dhe Nemesio Oseguera Cervantes El Mencho që drejton CJNG.

Po kështu, të intervistuarit raportuan se autoritetet e Holandës, Spanjës dhe Portugalisë kryen një hetim që përfundoi në dhjetor të vitit të kaluar dhe arritën të kapnin personat e përfshirë në përpunimin e metamfetaminës në Holandë dhe operatorët financiarë të lidhur me bandën shqiptare.

Burimi: La Jornada

Të fundit