Flash News

POLITIKOFF

Ku do të mbahet "Eurovizion 2023" nëse sonte fiton Ukraina

Ku do të mbahet "Eurovizion 2023" nëse sonte fiton Ukraina

Ukraina është njëra nga pretendentet për ta fituar Eurovizionin e këtij viti.

Situata rreth luftës në Ukrainë me të vërtetë mund të ndihmojë orkestrën Kalush të fitojë këtë garë, por megjithatë kënga është pëlqyer shumë. Të shumtë janë ata që pyesin se  çfarë do të ndodhte nëse "Eurovizion 2022" e fiton Ukraina dhe ku do të mbahej vitin e ardhshëm ky festival?  

Me këtë gjë sot janë marrë dhe shumë media të huaja.

Ku do të mbahet "Eurovizion 2023" nëse sonte fiton Ukraina

Nëse Ukraina fiton sonte në Eurovizion, nuk ka gjasa që vendi të jetë në gjendje të organizojë këtë festival, duke pasur parasysh çështjet e financave, sigurisë dhe infrastrukturës së disponueshme pas konfliktit aktual. Nëse vendi fitues nuk është në gjendje të organizojë Eurovisionin për arsye financiare ose të tjera, shërbimi pritës zakonisht caktohet në një nga vendet më të mëdha evropiane.

Kjo ndodhi edhe në vitin 1980, kur Izraeli refuzoi të organizojë festivalin për herë të dytë radhazi. Izraeli fitoi në vitin 1978 dhe organizoi Festivalin e Këngës  Eurovizion vitin e ardhshëm, por shteti nuk kishte fonde për një edicion tjetër. Konkursi u mbajt në vitin 1980 në Holandë.

Organizatori i Eurovizionit, Unioni Evropian i Transmetuesve Evropianë, nuk komentoi se çfarë mund të ndodhë vitin e ardhshëm nëse Ukraina fiton. Megjithatë, këto ditë pritet që detyrat e mikpritësit t’i bien një prej vendeve të “pesëshes së madhe”: Mbretërisë së Bashkuar, Italisë, Francës, Spanjës dhe Gjermanisë, të cilat çdo vit kualifikohen automatikisht në finale.

Të fundit