Presidentja e KE-së: Nuk ka sinjale pozitive për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

“Fatkeqësisht, nuk ka sinjale pozitive për një vendim deri më tani, sa i përket hapjes së negociatave për hyrjen në BE për Shqipërinë dhe për Maqedoninë e Veriut”.

Kështu deklaroi presidentja e zgjedhur e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, para takimit të liderëve të BE-së.

“Më vjen shumë keq sepse janë plotësisht e bindur që të dyja shtetet kanë bërë përpjekje të stërmëdha për t’iu afruar standardeve evropiane dhe meritojnë një sinjal pozitiv”, deklaroi von der Leyen për agjencinë italiane ANSA.