Flash News

Rajoni

Deputeti shqiptar me flamurin kuqezi në Parlamentin serb, Daçiç e detyron ta largojë, reagon edhe kryeministrja

Deputeti shqiptar me flamurin kuqezi në Parlamentin serb,

Deputeti shqiptar në Parlamentin serb, Shaip Kamberi ka marrë me vete flamurin e Shqipërisë, duke e vendosur pranë atij të Serbisë gjatë seancës së sotme parlamentare.

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiç i kërkuar atij që ta hiqte flamurin kuqezi.

“Ne nuk kemi, nuk kemi tolerancë për shkeljen e rregullave të procedurës, unë ju kërkoj ta hiqni flamurin.

Ju lutem me mirësi që t’i respektoni rregullat e procedurës së Asamblesë Kombëtare dhe vendimin për rendin e brendshëm në Asamblenë Kombëtare, i cili thotë qartë se është e ndaluar të shfaqen simbolet e një partie dhe një shteti të huaj përveç në mjediset e caktuara për palët”, tha Daçiç.

Kamberi më pas e hoqi flamurin.

Lidhur me këtë ka reaguar edhe kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiç tha se fakti që Kamberi diskuton mbi flamurin e Shqipërisë në vend të problemeve të brendshme, flet vetë.

“Unë me të vërtetë do të doja të flisja për gjëra më specifike. Nëse mendoni se keni të drejtën e flamurit tuaj, duhet të flasim për flamurin e një vendi tjetër, kjo do t’ju flasë aq shumë sa mendoni se ka probleme reale për banorët shqiptarë në Preshevë dhe Bujanovc”, tha Bërnabiqi.

Kamberi pastaj tha se për të nuk ka çështje më të rëndësishme sesa identiteti.

“A ka ndonjë çështje më të rëndësishme se identiteti? Ne mund të kemi para dhe punësim, por nëse nuk kemi identitet, gjuhë dhe shkrim… Ky është një flamur që shqiptarët e përdorin që nga viti 1443 dhe është më shumë flamur kombëtar sesa flamur shtetëror”, tha Kamberi.

 

Ditari politik

Të fundit