Flash News

Rajoni

Shqiptarit i besohet posti i rëndësishëm, Dritan Abazoviç propozohet zëvëndëskryeministër i Malit të Zi

Shqiptarit i besohet posti i rëndësishëm, Dritan Abazoviç

Të premten është hedhur propozimi përfundimtar i përbërjes së kabinetit në qeverinë e re të Malit të Zi. Shqiptarit Dritan Abazoviq i është besuar posti i zëvendëskryeministrit. Abazoviç është udhëheqësi i Aksionit të Reformës së Bashkuar (URA), dhe i koalicionit "E zeza në të bardhë”.

Për përbërjen e re të qeverisë së Malit te Zi parlamenti do të votojë më 2 dhjetor. Në 8 tetor, presidenti malazes Millo Gjukanoviq emëroi Zdravko Krivokapiqin si mandatar për formimin e qeverisë, pasi opozita fitoi zgjedhjet e 30 gushtit.

Pas tre dekadash, Partia Demokratike e Socialistëve (DPS) e Gjukanoviqit, u largua nga pushteti dhe një shumicë e re në parlament tani përbehet nga tre koalicione: "Për Ardhmërinë e Malit të Zi", "Paqja është kombi ynë" dhe koalicioni "E zeza në të bardhë”.

Ditari politik

Të fundit