Takimi Rama-Mitsotakis, kryeministri grek tregon çfarë u diskutua gjatë darkës

Kyriakos Mitsotakis dhe Edi Rama
Kyriakos Mitsotakis dhe Edi Rama

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis dhe Edi Rama kanë darkuar mbrëmjen e djeshme në Athinë, teksa ndodhen atje për të marrë pjesë në konferencën e “The Economist”.

Ndërkohë, zyra e kryeministrit të Greqisë ka zbardhur në një deklaratë zyrtare takimin me Ramën, ku është diskutuar për marrëdhëniet dypalëshe.

Në deklaratë thuhet se të dy kryeministrat patën mundësinë për të diskutuar perspektivën evropiane të Shqipërisë, të cilën Greqia e ka mbështetur me kalimin e kohës, gjithmonë duke respektuar kushtëzimin relativ të vendosur nga Këshilli Evropian.

Gjithashtu ata kanë shprehur kënaqësinë për bashkëpunimin e tyre brenda NATO-s.

“Diskutim i veçantë u bë për Pakicën Kombëtare Greke në Shqipëri, e cila duhet të jetë një urë miqësie dhe bashkëpunimi midis dy popujve, ndërsa theksi u vu në forcimin e marrëdhënieve dypalëshe ekonomike dhe tregtare. Rama e Mitsotakis shprehën kënaqësinë e tyre për integrimin e përkryer të qetë të qytetarëve shqiptarë që jetojnë në Greqi.

Në fund, ata ranë dakord të punojnë së bashku në mënyrë që të dy vendet të zgjidhin shpejt çështjet e pazgjidhura në të kaluarën në një kontekst dypalësh dhe të lëshojnë potencialin e madh që mund të krijojë marrëdhënia strategjike midis dy vendeve”, shkruan zyra e kryeministrit Mitsotakis.