Flash News

KRYESORE

Veliaj: 90% e shkollave nuk kanë problem, i kemi kontrolluar me 4 grupe ekspertësh

Veliaj: 90% e shkollave nuk kanë problem, i kemi kontrolluar me 4 grupe

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj siguroi se shumica dërrmuese e shkollave të Tiranës nuk kanë pësuar dëmtime dhe janë gati për t’u hapur. Deklarata e tij u bë në mbledhjen e sotme të Këshillit Bashkiak. Gjithashtu, u miratua edhe lista e dytë me përfituesit e bonusit të qirasë për familjet e dëmtuara nga tërmeti.

Ai bëri të ditur se të gjithë drejtorët e shkollave do të marrin në dorë akt-konstatimin e Institutit të Ndërtimit, i cili ka certifikuar sigurinë e tyre.

“Kemi tre ditë që kemi hapur çerdhet dhe kopshtet e Tiranës, çdo gjë ka vajtur fjollë. Drejtoreshat e çerdheve dhe kopshteve e kanë menaxhuar edhe situatën psikologjike, por edhe procesin e rifillimit në kopshte dhe çerdhe me shumë qetësi dhe pa panik. Ndaj do të doja t’i kërkoja dhe drejtorëve të shkollave të njëjtën gjë. Në 90 e ca për qind e shkollave nuk kanë asnjë problem dhe do të vazhdojnë normalisht”, tha Veliaj.

Ai gjithashtu shtoi se nëse një pallat është parë maksimumi 3 herë, shkollat janë parë me 4 grupe ekspertësh.

“Pikërisht se e kemi me shumë prioritet sigurinë e shkollave. Shkollat e reja nuk kemi pasur asnjë problem, në shkollat e rikonstruktura ka pasur problem pjesa e vjetër dhe jo ajo e re. Kurse në disa shkolla rurale kemi marrë vendim drastik për prishje totale”.

Ditari politik

Të fundit