Vetingu/ Prokurori i Dosjes 339 del i pastër

Prokurori i Krimeve të Rënda, Vladimir Mara, ka dalë sot në seancën dëgjimore përpara KPK-së. Mara është njëri prej kandidatëve për SPAK, dhe gjithashtu ka në dorë dosjen e famshme 339.

Vlerësimi i tij është bërë sipas tre kritereve: deklarimi i të ardhurave, pastërtia e figurës dhe aftësitë profesionale.

Sipas ILDKPI deklarimi i pasurisë nga na a e prokurorit Vladimir Mara është i saktë dhe burimet janë të ligjshme, kështu që prokurori nuk ka fshehje. Gjithashtu, Mara ka marrë një vlerësim pozitiv nga KLP pas verifikimit të aftësive profesionale.