Bamir Topi, Spartak Ngjela, Paskal Milo, Koço Kokëdhima; 35 parti regjistrohen për zgjedhjet e 30 qershorit

35 parti janë regjistruar për të marrë pjesë në zgjedhjet lokale të 30 qershorit. Sot ishte afati i fundit nga KQZ për partitë për të dorëzuar kërkesën për të marrë pjesë në zgjedhje, ndërkohë që opozita ka vendosur të bojkotojë.

Por edhe pse PD, LSI, PR, LZHK, PDIU, PBDNJ, PAA, PDK refuzojnë të hyjnë në zgjedhje me Edi Ramën kryeministër, të njëjtin vendim nuk e kanë marrë disa parti të tjera, që në publik pretendojnë se janë në opozitë me Qeverinë, siç është rasti i Frymës së Re Demokratike, e drejtuar nga Bamir Topi, apo Zgjidhja që drejtohet nga Koço Kokëdhima.

35 parti janë regjistruar në KQZ për zgjedhjet. Disa prej tyre janë: PSD, Aleanca Kuq e Zi, FRD, Zgjidhja, Bindja Demokratike, PDS, PLD, etj.

Lista e plotë:

 1. Partia e Gjelbër – Edlir Petanaj
 2. Partia Kombëtare Konservatore Albania – Kujtim Gjuzi
 3. Partia Kristian Demokrate – Dhimitër Musliu
 4. Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë – Zef Bushati
 5. Partia Socialiste e Moderuar – Gjergji Koja
 6. Partia e Unitetit Kombëtar – Idajet Beqiri
 7. Partia e Migracionit Shqiptar – Kostaq Papa
 8. Partia për Mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve të Shqipërisë – Kadri Isufaj
 9. Partia Personat me Aftësi të Kufizuar – Gjovalin Shqalshi
 10. Partia Lëvizja Punëtore Shqiptare – Genci Sakaj
 11. Partia e të Drejtave të Mohuara – Ilir Vata
 12. Partia Demokracia e re Europiane – Koçi Tahiri
 13. Partia Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane – Valentino Mustaka
 14. Partia Demokrate për Integrim dhe Prosperitet – Kujtim Muça
 15. Partia Ardhmëria Shqiptare – Emin Subashi
 16. Partia Minoriteti Etnik Grek për të ardhmen – Kristo Kiço
 17. Partia për Liri Demokraci dhe Etikë – Arian Galdini
 18. Partia Social Demokrate Shqiptare – Skënder Gjinushi
 19. Partia për Demokraci dhe Solidaritet – Gaqo Apostoli
 20. Partia Komuniste e Shqipërisë – Qemal Çiçollari
 21. Partia Socialiste e Shqipërisë – Edi Rama
 22. Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar – Ylber valteri
 23. Partia Ora e Shqipërisë – Zef Shtjefni
 24. Partia Bashkimi Liberal Demokrat – Arjan Starvova
 25. Partia për Mbrojtjen e të Drejtat të Emigrantëve – Ymer Kurti
 26. Partia Socialpunëtore shqiptare – Ramadan Ndreka
 27. Partia Zgjidhja – Koço Kokëdhima
 28. Partia Demokracia Sociale – Paskal Milo
 29. Partia Ligj dhe Drejtësi – Spartak Ngjela
 30. Partia e Reformave Demokratike Shqiptare – Krenar Rryçi
 31. Partia e Pajtimit Kombëtar Shqiptar – Spartak Dobi
 32. Fryma e re Demokratike – Bamir Topi
 33. Aleanca Kuq e Zi – Lumturi Ratkoceri
 34. Lista e Barabartë – Endri Tafani
 35. Bindja Demokratike