Bejruti një ditë pas shpërthimit apokaliptik, si u kthye ‘Parisi i Lindjes së Mesme’ në një qytet gërmadhë

Një gropë e madhe në port e rrethuar me gërmadha, godina të shembura të një qytetit tashmë të zhdukur.

Kjo është panorama që ofron sot Bejruti, një ditë pas shpërthimit apokaliptik që tronditi Libanin dhe mbarë botën.

Dhjetëra viktima janë konfirmuar deri tani, dhe mbi 4 mijë të tjerë të plagosur, ndërsa dëmet materiale i tregojnë vetë pamjet që po bëjnë xhiron e botës, duke e shëndërruar Bejrutin një qytet fantazmë, i njohur ndryshe edhe si ‘Parisi i Lindjes së Mesme’ për shkak të influencës franceze, kulturës dhe jetës intelektuale.

Për të kuptuar më tepër si u kthye Bejruti pas shpërthimit, më poshtë disa nga fotot më pikante: