Flash News

Bota

Vdekjet globale nga Covid-19 i kalojnë dy milionë

Vdekjet globale nga Covid-19 i kalojnë dy milionë

Më shumë se dy milionë njerëz kanë humbur jetën nga COVID-19 që prej fillimit të pandemisë në të gjithë botën, sipas të dhënave nga Universiteti “Johns Hopkins”.

Numri real i vdekjeve, ashtu si dhe numri i infeksioneve, ka të ngjarë të jenë më të larta pasi testimet kanë qenë të pakta në numër për shumë vende, shkruan BBC.

SHBA-ja ka regjistruar më shumë viktima sesa çdo vend tjetër, me 390,000 vdekje, nderisa pasohet nga Brazili me rreth 200,000 vdekje dhe India me 150,000 vdekje.

Më shumë se 93 milionë raste me COVID-19 janë konfirmuar në gjithë botën.

Ditari politik

Të fundit