Flash News

Bota

A mund të heqë dora Ukraina nga një pjesë e Bakhmutit për të fituar kohë?

A mund të heqë dora Ukraina nga një pjesë e Bakhmutit

Philip Ingram, një ish-oficer i lartë ushtarak i inteligjencës dhe sigurisë, i tha Sky News se Ukrainës mund t'i duhet të heqë dorë nga disa territore rreth qytetit lindor të Bakhmut për të "blerë kohë"

Kjo do t'i lejonte Kievit të dërgonte "trupat e tyre më të mira" për t'u trajnuar në tanket dhe mjetet e reja luftarake që janë zotuar nga aleatë të shumtë perëndimorë.

Ai shtoi se lëvizja e një njësie elitare tankesh në rajonin e Luhanskut mund të sugjerojë "se ky është vendi ku rusët po planifikojnë potencialisht një formë kundërofensive pranverore".

Ingram tha: "Ka pasur raporte të lëvizjes nga Divizioni i 2-të i pushkëve me motor rus, që është pjesë e Ushtrisë së Parë të Tankeve të Gardës - e cila u shkatërrua në sulmin e tyre në Kiev pothuajse një vit më parë tani.

"Ata janë zhvendosur poshtë në rajonin e Luhanskut, por nëse ata lëvizin atje, kjo do të sugjeronte se këtu rusët po planifikojnë potencialisht një formë të kundërsulmimit pranveror."

Gjithashtu shtoi se rusët ka të ngjarë "do të duan të bëjnë diçka përpara se këto tanke perëndimore për të cilat ne vazhdojmë të dëgjojmë të vendosen në zonë".

 

Të fundit