Flash News

Bota

Alarm në Gjermani, ISIS kërcënon Euro 2024

Alarm në Gjermani, ISIS kërcënon Euro 2024

Shërbimet e sigurisë gjermane janë alarmuar për sulme të mundshme terroriste nga ISIS gjatë Kampionatit Europian te Futbollit, të cilin shteti perëndimor do ta presë këtë verë.

Sipas “Bild”, shkrimi i fundit i “Zërit të Khorasanit”, mediumi propagandistik i ISIS-K, përmban edhe një thirrje për sulme terroriste, e cila sipas zyrtarëve gjermanë të sigurimit, e vendos Euro 2024 në pikëpyetje.

Një tjetër foto tregon një dron që fluturon mbi stadiumin “Santiago Bernabeu” të Real Madrid me mbishkrimin “Nëse po ju kufizojnë dhe ju shtypin në tokë, goditini nga qielli. Nëse armiqtë e fesë së Allahut bllokuan rrugën e Hegirës, ata nuk mund të bllokojnë rrugën e luftës.”

Teksti i ISIS vazhdon kërcënimet: “Shtypini të pafetë me makinat tuaja, goditini me thika, helmoni ushqimin e tyre, fryni trurin me plumba dhe vini zjarrin shtëpive të tyre.”

Zyrtarët gjermanë të sigurisë besojnë se krahu i ISIS-K ka një rrjet të organizuar prej më shumë se 100 xhihadistësh në Europën Perëndimore, gjysma e të cilëve janë në Gjermani.

“Ku artikull propagandues tregon se ISIS-K dëshiron të kryejë sulme spektakolare me çdo kusht, pavarësisht se si dhe nga kush. Kjo është arsyeja pse të gjithë autorët e mundshëm, duke përfshirë individët e radikalizuar dhe të ashtuquajturit ujqër të vetmuar, tani po thirren për të nisur sulmet”, tha një zyrtar për “Bild”.

Të fundit