Bota

Anthoni Fauci: Vaksina anti Covid-19 mund të jetë gati në fund të këtij viti

Anthoni Fauci: Vaksina anti Covid-19 mund të jetë gati në fund

Dr Anthony Fauci thotë se një vaksinë anti Covid-19 mund të jetë në dispozicion në Shtetet e Bashkuara para fundit të vitit nëse provohet që është "e sigurt dhe efektive".

Shkencëtari i qeverisë amerikane i tha Andreë Marr të BBC-së se dozat e para të kufizuara do t'u shkonin njerëzve sipas një përparësie të caktuar, pra ekipit mjekësor dhe personave të tjerë që janë më të riskuar.

Ai gjithashtu shtoi se do të duhen ende shumë muaj pas daljes së vaksinës që ajo të jetë e disponueshme për të gjithë.

Pjesëtari i taks forcës kundër covid-19 në Shtëpinë e Bardhë shton se vaksina nuk do të zëvendësojë nevojën e respektimit të masave që janë në fuqi për të mbrojtur qytetarët nga virusi, për një kohë të caktuar.

Ditari politik

Të fundit