Flash News

Bota

BE miraton një qasje të re për të menaxhuar kërkesat për azil dhe emigracionin

BE miraton një qasje të re për të menaxhuar kërkesat

Komiteti i Lirive Civile i ka dhënë dritën e parë jeshile reformës së Bashkimit Evropian për menaxhimin e azilit dhe migracionit.

Qasja e re për të menaxhuar flukset e azilit dhe migracionit në bllok u miratua më 28 mars dhe rregullat e reja synojnë të trajtojnë krizat me të cilat BE-ja është përballur, raporton SchengenVisaInfo.com.

Qëndrimi për përditësimin e propozuar të rregullores për menaxhimin e azilit dhe migracionit u miratua nga deputetët e Parlamentit (PE) me 47 vota pro, 17 vota kundër dhe një abstenim.

Sipas Parlamentit Evropian, teksti i miratuar ndryshon rregullat për të përcaktuar shtetet anëtare përgjegjëse për shqyrtimin e një kërkese të paraqitur për mbrojtje ndërkombëtare, veçanërisht në lidhje me futjen e lidhjeve familjare ose arsimore me një vend të caktuar të BE-së.

Tani që reformat janë miratuar, Shtetet Anëtare dhe BE-ja do të punojnë së bashku për të menaxhuar azilin si dhe migracionin në përputhje me ligjin e BE-së dhe atë ndërkombëtar.

Gjithashtu do të ketë bashkëpunim me vendet që nuk janë pjesë e BE-së për një sërë elementesh, nga ripranimi i shtetasve të vendeve të treta deri te migrimi legal.

Përveç sa më sipër, është vënë në dukje se ndryshimet do të lejojnë gjithashtu vendet e BE-së që janë nën presion për shkak të një numri të madh të ardhjeve të emigrantëve dhe azilkërkuesve të përfitojnë nga kontributet vullnetare të solidaritetit nga shtetet e tjera anëtare. forma e masave të ngritjes së kapaciteteve apo zhvendosjeve.

Eurodeputetët miratuan gjithashtu një mandat në lidhje me rregullat e reja në rast krize, me 46 vota pro, 12 vota kundër dhe shtatë abstenime.

Parlamenti i BE-së shpjegon se rregullat e reja mbi të cilat është miratuar një mandat do të zbatohen përkohësisht kur një vend i BE-së merret me ardhjet e papritura të shtetasve të vendeve të treta. I njëjti vuri në dukje se këto rregulla do të siguronin që përgjegjësia të ndahet në mënyrë të drejtë midis vendeve të BE-së.

Të fundit