Flash News

Bota

BE zgjat sanksionet për aneksimin e Krimesë nga Rusia edhe për një vit

BE zgjat sanksionet për aneksimin e Krimesë nga Rusia edhe për

Këshilli i Bashkimit Evropian miratoi një vendim më 17 qershor për të zgjatur sanksionet e vendosura nga BE në përgjigje të aneksimit të paligjshëm të Krimesë dhe qytetit të Sevastopolit nga Rusia deri më 23 qershor të vitit të ardhshëm, raporton News.az duke cituar shtypin e Këshillit të BE-së. 

Masat kufizuese aktualisht në fuqi u prezantuan për herë të parë në qershor 2014 dhe përfshijnë një ndalim të importeve në BE të mallrave me origjinë nga Krimea ose Sevastopoli i aneksuar ilegalisht, si dhe për investimet në infrastrukturë ose financiare dhe shërbimet turistike nga Krimea ose Sevastopoli i aneksuar ilegalisht.

Për më tepër, kufizimet e BE-së zbatohen gjithashtu për eksportet e mallrave dhe teknologjive të caktuara në kompanitë e Krimesë ose për përdorim në Krimenë e aneksuar ilegalisht në sektorët e transportit, telekomunikacionit dhe energjisë, si dhe për kërkimin, kërkimin dhe prodhimin e naftës, gazit, dhe burimeve minerale.

Të fundit