Flash News

Bota

Betohet si Presidenti i 46-të i SHBA, mbërrin në skenë mes duartrokitjeve Joe Biden   

Betohet si Presidenti i 46-të i SHBA, mbërrin në skenë mes

Presidenti i zgjedhur Joe Biden sapo u prezantua për inaugurimin e tij në Capitol në SHBA dhe pritet të betohet si Presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara.

Ai u prit me duartrokitje nga të pranishmit e reduktuar për shkak të kushteve të pandemisë dhe situatës së tensionuar në Capitol Hill në 6 janar nga mbështetësit e Trump.

Ai ndoqi Zëvendës Presidentin e zgjedhur Kamala Harris, ish-presidentët Barack Obama, Bill Clinton dhe George Ë. Bush, si dhe nënkryetarin Mike Pence dhe gjyqtarët e Gjykatës së Lartë në këtë ngjarje.  

Joe Biden i shoqëruar nga bashkëshortja dhe nga zëvendëspresidentja e zgjedhur Kamala Harris kanë arritur në Shtëpinë më të fuqishme në botë ku pritet të betohen në detyrën e re.

Joe Biden do të jetë presidenti i 46-të i ShBA-së ndërkaq Kamala Harris do të jetë zëvendëspresidentja e parë me ngjyrë në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Joe Biden u konfirmua si fitues më 6 janar nga Kongresi amerikan me certifikimin e votave të Kolegjit Elektoral.

Ditari politik

Të fundit