Flash News

Bota

Boris Johnson jep alarmin: Varianti i ri i Covid-19 që u shfaq në Mbretërinë e Bashkuar mund të jetë më vdekjeprurës

Boris Johnson jep alarmin: Varianti i ri i Covid-19 që u shfaq në

Varianti i ri i Covid-19 që u shfaq në Mbretërinë e Bashkuar mund të jetë më vdekjeprurës, tha Kryeministri Boris Johnson.

Të dhënat janë raportuar te qeveria nga shkencëtarët në Grupin Këshillimor të Rreziqeve, megjithatë sipas Johnson, të gjitha provat mbeten në një fazë paraprake.

Studimet kanë treguar tashmë mund të përhapet më lehtë sesa versioni tjetër i virusit.

Varianti i ri u zbulua për herë të parë në Kent në shtator. Që atëherë është bërë versioni mbizotërues në Angli dhe Irlandën e Veriut dhe është përhapur në më shumë se 50 vende të tjera.

“Përveç përhapjes më shpejt, tani gjithashtu duket se ka disa prova se varianti i ri mund të shoqërohet me një shkallë më të lartë të vdekshmërisë”, tha Johnson.

Sir Patrick Vallance, këshilltari kryesor shkencor i qeverisë, tha se provat mbi vdekshmërinë "nuk janë ende të forta".

"Unë dua të theksoj se ka shumë pasiguri rreth këtyre numrave dhe na duhet më shumë punë për të marrë një trajtim të saktë të tij, por padyshim që është një shqetësim që kjo të ketë një rritje të vdekshmërisë, si dhe një rritje të transmetueshmërisë ", tha Vallance.

Varianti i ri duket të jetë rreth 30% më vdekjeprurës, shkruan BBC.

Ditari politik

Të fundit