Flash News

Bota

Charles Michel: BE-ja nuk është 'naive' për lidhjet gjithnjë e më të ngushta Rusi-Kinë

Charles Michel: BE-ja nuk është 'naive' për lidhjet

Bashkimi Evropian nuk është naiv në lidhje me afrimin diplomatik midis Rusisë dhe Kinës në sfondin e luftës në Ukrainë, tha të mërkurën presidenti i Këshillit Evropian Charles Michel.

Ai vuri në dukje se marrëdhënia gjithnjë e më e ngushtë nuk duhet ta pengojë Brukselin nga angazhimi me Pekinin.

"Ne jemi absolutisht të bindur se është e rëndësishme që Kina të mos e mbështesë Rusinë," tha Michel për Euronews të regjistruar përpara një samiti dy-ditor të liderëve në Bruksel.

"Është e rëndësishme që Kina të mbështesë ligjin ndërkombëtar, stabilitetin përmes Kartës së OKB-së."

"Unë nuk jam naiv. E di se ka lidhje të ngushta midis Kinës dhe Rusisë," vazhdoi ai.

“Por nga ana tjetër, mendoj se në ato rrethana, është shumë e qartë se ne duhet të angazhohemi me Kinën, jo sepse jemi dakord për gjithçka me Kinën, përkundrazi, por sepse duhet të mbrojmë interesat tona dhe të mbrojmë parimet tona”.

Në intervistën e tij me Euronews, Michel ripohoi mbështetjen e tij për planin e paqes prej 10 pikash të propozuar nga presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy, i cili bën thirrje për tërheqjen totale të trupave ruse dhe rivendosjen e kufijve të Ukrainës të njohur ndërkombëtarisht.

 

Të fundit