Flash News

Bota

Dalin detaje, FBI ka sekuestruar dokumente 'tepër sekrete' në rezidencën e Trump

Dalin detaje, FBI ka sekuestruar dokumente 'tepër sekrete'

FBI gjeti dokumente që u etiketuan "tepër sekret" nga pasuria e ish-presidentit Donald Trump në Mar-a-Lago në Florida, shkruajnë mediat e huaja.

Departamenti Amerikan i Drejtësisë konfirmoi sekuestrimin, ndërsa zbuloi gjithashtu se ka arsye të mundshme për të besuar se Trump ka shkelur Aktin e Spiunazhit, një ligj federal që ndalon posedimin ose transmetimin e informacionit të mbrojtjes kombëtare.

Një faturë pronësie - një dokument i përgatitur nga agjentë federalë për të specifikuar se çfarë u mor gjatë një kontrolli - e pavulosur nga gjykata tregon se agjentët e FBI-së morën 11 grupe të dhënash të klasifikuara nga pasuria.

Të dhënat e sekuestruara përfshijnë disa që u shënuan si të klasifikuara dhe "tepër sekrete" - niveli më i lartë i klasifikimit, i rezervuar për informacionin më të afërt të sigurisë kombëtare të vendit.

Agjentët e FBI-së morën më shumë se 30 sende, duke përfshirë më shumë se 20 kuti. Në një deklaratë, Trump pretendoi se dokumentet e sekuestruara nga agjentët ishin "të gjitha të deklasifikuara" dhe argumentoi se ai do t'i kishte dorëzuar dokumentet Departamentit të Drejtësisë nëse i kërkohej.

Burimi: Euronews

Të fundit