Flash News

Bota

“Do të sillte katastrofë”, OKB i kërkon Rusisë dhe Ukrainas të tërhiqen nga centrali bërthamor

“Do të sillte katastrofë”, OKB i kërkon Rusisë

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara tha se është "shumë i shqetësuar" për situatën në centralin bërthamor Zaporizhzhia në Ukrainën jugore.

Raportet e "incidenteve të mëtejshme thellësisht shqetësuese" në ditët e fundit mund të "çojnë në katastrofë", tha António Guterres.

Ai u bëri thirrje palëve të përfshira që të tërheqin personelin dhe pajisjet ushtarake nga uzina “dhe të përmbahen nga çdo vendosje e mëtejshme e forcave ose pajisjeve në vend”.

“Ne duhet të jemi të qartë se çdo dëmtim i mundshëm në Zaporizhzhia ose ndonjë objekt tjetër bërthamor në Ukrainë, apo kudo tjetër, mund të çojë në pasoja katastrofike jo vetëm për afërsinë e menjëhershme, por për rajonin dhe më gjerë”, shtoi ai.

Të fundit