POLITIKOFF

Dëshironi të udhëtoni në Maldive gjatë pandemisë së Covid-19? Informacionet që duhet të dini

Dëshironi të udhëtoni në Maldive gjatë pandemisë

Nëse jeni duke planifikuar një udhëtim në Maldive, këto janë disa nga gjërat që duhet të dini nëse do t’i ishujt vizitoni gjatë pandemisë globale të koronavirusit.

Maldivet rihapën kufijtë për të gjithë udhëtarët më dt. 15 korrik.

Çfarë përfshihet në ofertë?

Ky është destinacioni i çifteve me hotele luksoze të vendosura në ishuj private dhe me dhoma të konservuara mbi ujë.

Kush mund të shkojë?

Të gjithë vizitorët mund të udhëtojnë në Maldive aktualisht, për sa kohë që ata kanë rezultuar negativë për Covid.

Cilat janë kufizimet?

Të gjithë të mbërriturit përveç qytetarëve të Maldive duhet të paraqesin një certifikatë të një testi negativ PCR të kryer brenda 72 orëve para nisjes, duke treguar qartë emrin dhe adresën e laboratorit, si dhe datën e mostrës së marrë.

Rezultati duhet t'i bashkëngjitet formularit të Deklaratës së Shëndetit të Udhëtarit, i cili duhet të dorëzohet online brenda 24 orëve para mbërritjes.

Hotelet janë të hapura dhe bujtinat janë rihapur për vizitorët ndërkombëtarë më 15 tetor.

Si është situata me Covid-19?

Kanë ndodhur vetëm 37 vdekje në Maldivet, dhe një total prej pak më shumë se 11,000 rastesh që nga 22 tetori. Megjithatë, nëse numrat rriten, sistemi i kujdesit shëndetësor mund të vihet nën presion. Aktualisht është në nivelin "alarm një" (prej tre), por ishte në nivelin dy në fund të gushtit.

Çfarë mund të presin vizitorët?

Maldivet po e shesin veten e tyre si një destinacion duke ofruar një pushim "normal", në sajë të izolimit të shumicës së hoteleve dhe faktit që shumica dërrmuese e vizitorëve qëndrojnë në vendpushim më shumë se sa të ndërmarrin aktivitete.

Kjo do të thotë që vendasit u nënshtrohen kufizimeve, duke përfshirë ndalimin e tubimeve masive dhe mos udhëtimit midis ishujve të tjerë.

Prisni gjithashtu që vendpushimi juaj të ketë disa rregulla, veçanërisht një kontroll të temperaturës gjatë mbërritjes, dhe maskat duhet që të mbahen edhe brenda.

Ditari politik

Të fundit