Flash News

Bota

Gjermania në emergjencë, redukton furnizimet me gaz për konsumatorët

Gjermania në emergjencë, redukton furnizimet me gaz për

Gjermania i është afruar një hap më afër racionimit të gazit, pasi ministria ekonomike e vendit paralajmëroi të enjten për një rrezik të lartë të mungesës së furnizimit afatgjatë për shkak të mbylljes sistematike të Rusisë nga furnizimet me gaz.

Ministri i Ekonomisë Robert Habeck njoftoi të dytën nga tre fazat e planit të emergjencës energjetike, që u mundëson firmave të shërbimeve të kalojnë çmimet e larta të gazit tek klientët dhe në këtë mënyrë të ndihmojnë në uljen e kërkesës, raporton The Guardian.

Ministria tha se arsyeja e paralajmërimit ishte një reduktim në dërgesat e gazit rus që nga 14 qershori mes çmimeve të larta të vazhdueshme në tregun e gazit.

Nëse furnizimet e gazit rus përmes gazsjellësit Nord Stream 1 vazhdojnë të mbeten në nivelin e ulët prej 40%, një objektiv i ruajtjes prej 90% deri në dhjetor nuk mund të arrihet pa masa shtesë.

“Nuk ka kuptim të pretendosh frenimi i dërgesave të gazit përbën një sulm ekonomik ndaj nesh nga Putini”, tha ministri për çështjet ekonomike dhe energjetike. “Strategjia e Putinit është haptazi për të nxitur pasigurinë, për të rritur çmimet dhe për të futur një pykë në shoqërinë tonë.”

Të fundit