Bota

Gjurmë kokaine në parlamentin britanik, afër zyrës së Boris Johnson, kush fshihet pas skandalit

Gjurmë kokaine në parlamentin britanik, afër zyrës së

Një raport i Sunday Times konfirmoi se në parlamentin e Britanisë së Madhe janë gjetur gjurmë të kokainës. Dyshohet se kokaina është gjetur në disa pjesë të parlamentit si: në Dhomën e Lordëve dhe të Komunëve.

Sipas medieve të huaja, gjurmë kokaine janë gjetur edhe në tualetet në afrësi të zyrës së kryeministrit Boris Johnson dhe zyrës së Sekretares së Brendshme Priti Patel.

Nga 12 tualete të testuara për drogë, kokaina thuhet se u gjet në 11 prej vendndodhjeve, duke përfshirë vendet që mund të aksesohen më mirë vetëm nga ata me leje të caktuar parlamentare, duke përfshirë ligjvënësit dhe punonjësit, së bashku me nëpunësit, bibliotekarët, personelin e sigurisë, kamerierët. dhe gazetarët.

Kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve, Lindsay Hoyle, tha për Sky News se raporti i publikuar në artikullin e Sunday Times, për gjurmët e kokainës në parlamentin britanik “është thellësisht shqetësues.”

Nga ana tjetër, ministri i policisë Malthouse Burley, teksa foli për planin 10-vjeçar të qeverisë për të goditur përdoruesit dhe rastet e trafikut të narkotikëve, shpresoi që kolegët e tij mos të prekeshin nga ngjarja në fjalë.

“Shpresoj që jo,” tha Burley ,”ka padyshim disa mijëra njerëz që punojnë në pasuri dhe unë do të habitesha nëse mes tyre nuk do të kishte disa përdorues të drogave të stilit të jetesës.”

Akuzat përfshijnë një pretendim se një ish-deputet e vendosi tregtarin e tij të drogës në listën e pagave parlamentare, duke pretenduar se ishte anëtar i stafit, si një mënyrë për ta paguar për drogën.

Dhe, sipas një raporti në The Sunday Times, i njëjti ish-deputet përflitet se ka shpërndarë vetë drogë dhe të paktën një ndihmës parlamentar është shkarkuar për marrjen e kokainës.

Duke iu përgjigjur raportit, Sir Lindsay tha për Sky News: “Llogaritë e keqpërdorimit të drogës në Parlament të dhëna për The Sunday Times janë thellësisht shqetësuese dhe unë do t'i ngre ato si prioritet me Policinë Metropolitane javën e ardhshme. Pres të shoh zbatimin e plotë dhe efektiv të ligjit.”

Të fundit