Flash News

Bota

Izraeli “rikthehet” në jetë, bllokimet anti-Covid thuajse kanë mbaruar

Izraeli “rikthehet” në jetë, bllokimet anti-Covid thuajse

“Izraeli pothuajse ka dalë nga masat e rrepta anti-Covid”, deklaroi sot kryeministri Benjamin Netanyahu, i cili është në kulmin e fushatës për zgjedhjet e 25 marsit.

“Restorantet po kthehen në jetë”, tha Netanyahu pasi ai dhe kryetari i bashkisë së Jeruzalemit Moshe Lion, shijuan një ëmbëlsirë në një kafene në park.

“Ne duhet që ende të kujdesemi për veten, duhet të mbajmë maska, të mbajmë distancën që njerëzit kërkojnë, por ne sërish po dalim “,  i tha ai Reuters.

Rreth 53% e izraelitëve kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës Pfizer, sipas të dhënave të ministrisë së Shëndetësisë, dhe qeveria ka rihapur gradualisht bizneset, shkollat ​​dhe aeroportin kryesor të vendit me kapacitete të kufizuara.

Disa biznese kanë kufizim dhe aprovojnë futjen vetëm me pasaportën e vaksinimit. Vendi ka ecur me ritme rekord të vaksinimit duke renditur i pari në botë.

Të fundit