Flash News

Bota

Kërcënimet globale, ministrat e G7 bëjnë thirrje për solidaritet

Kërcënimet globale, ministrat e G7 bëjnë thirrje për
Takimi i ministrave të G7

Ministrat e jashtëm të G7 u takuan në Londër dhe bënë thirrje për bashkëpunim urgjent për të trajtuar kërcënimet globale. Kina, Mianmar, Libia, Siria dhe Rusia janë të gjitha në axhendën zyrtare, raportojnë mediat e huaja.

Ata do të diskutojnë gjithashtu dhunën në Etiopi, Iran dhe Korenë e Veriut, Somali, Sahel dhe Ballkanin Perëndimor, si pjesë e asaj që Londra tha se ishin "çështje të ngutshme gjeopolitike që kërcënojnë të minojnë demokracinë, liritë dhe të drejtat e njeriut".

Ministrat po takohen nën protokolle të rrepta në kuadër të pandemisë. Kjo situatë, ka nxitur thirrjen e ministrave për veprim më të bashkërenduar ndërkombëtar, duke përfshirë aksesin e përhapur në vaksinat.

Të fundit