Flash News

Bota

Këshilltari i Erdogan: Turqia 'nuk ia mbyll derën' hyrjes në NATO të Suedisë dhe Finlandës

Këshilltari i Erdogan: Turqia 'nuk ia mbyll derën' hyrjes

Këshilltari i presidentit të Turqisë Tajip Erdogan thotë se Turqia "nuk po e mbyll derën" për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO.

Por Ibrahim Kalin, i cili është këshilltari kryesor i presidentit për politikën e jashtme, tha se ata po e ngrinin çështjen "si një çështje sigurie kombëtare" për Turqinë për shkak të "shumë organizatave terroriste" që janë të pranishme në vendet nordike.

Duke folur për Reuters, Kalin veçoi Stokholmin si një zonë të veçantë problematike. Finlanda ka sinjalizuar tashmë synimin e saj për t'u bashkuar me NATO-n dhe Suedia pritet të ndjekë shembullin.

Turqia ishte theksuar si potencialisht kundër hyrjes në NATO të dy vendeve. Kalin tha se Partia militante e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) - e cilësuar si një organizatë terroriste nga Turqia, SHBA-ja dhe BE-ja, kishte një prani "të fortë, të hapur dhe të pranuar" në veçanti në Suedi.

"Sigurisht që ne duam të kemi një diskutim, një negociatë me homologët suedezë," tha ai.

Të fundit