Flash News

Bota

Kryeministri Johnson: Shkollat mund të rihapen më 8 mars

Kryeministri Johnson: Shkollat mund të rihapen më 8 mars

Shkollat ​​në Angli nuk do të jenë në gjendje të rihapen për të gjithë nxënësit pas gjysmës së parë të shkurtit, por mund ta bëjnë këtë nga 8 marsi, ka thënë kryeministri britanik, Boris Johnson.

BBC-së i është thënë se qëllimi është që të gjitha shkollat  në Angli dhe të gjithë studentet ritë kthehen në të njëjtën kohë. Kthimi i tyre do të shënonte fazën e parë në heqjen e bllokimit, tha Johnson.

Ai tha në një konferencë shtypi në Downing Street: "Data e 8 Marsit është më e hershmja që ne mendojmë se është e arsyeshme të vendoset që shkollat ​​të hapen.

"Unë shpresoj, por kjo varet nga shumë gjëra që të shkojnë mirë, dhe ... gjithashtu varet nga të gjithë ne që vazhdojmë të punojmë së bashku për të ulur incidencën e sëmundjes përmes metodave themelore që kemi përdorur gjatë kësaj pandemie, "shtoi ai.

Nuk kishte ende të dhëna të mjaftueshme për të vendosur se kur do t'i jepte fund bllokimit, por synonte të përcaktonte një plan se si mund të lehtësoheshin masat.

Ndërkohë, 1,725 ​​njerëz të tjerë kanë vdekur në MB brenda 28 ditëve nga C0ovid-19, sipas shifrave të fundit të qeverisë. Numri zyrtar i vdekjeve nga koronavirusi i MB kaloi 100,000 të martën.

Johnson u tha deputetëve se vendi mbeti në një "situatë të rrezikshme" pasi ai tha se shtetasit e Mbretërisë së Bashkuar dhe banorët që mbërrinin nga 30 vende me rrezik të lartë do të urdhëroheshin së shpejti të karantinohen në hotele.

Kufizime të tjera në jetën e përditshme mund të lehtësohen pasi shkolla të hapet, por ai shpjegoi se kjo do të varej nga vaksinimi, kapaciteti i NHS dhe rënia e vdekjeve.

Ditari politik

Të fundit