Flash News

Bota

Kryeministri kroat: Putini do arrestohej nëse do vinte në Kroaci

Kryeministri kroat: Putini do arrestohej nëse do vinte në Kroaci

Kryeministri kroat, Andrej Plenkoviç ka deklaruar këtë të premte në Bruksel se presidenti rus Vladimir Putin, për të cilin Gjykata Penale Ndërkombëtare ka lëshuar një urdhër arresti, do të arrestohej nëse ai do të vinte në Kroaci në bazë të procedurës së parashikuar me ligj.

Plenkoviç kujtoi se Kroacia ka aderuar në statutin e Gjykatës Ndërkombëtare Penale, si dhe se është miratuar ligji për bashkëpunim me atë gjykatë.

“Ai ligj parashikon të gjitha procedurat në rast se ekziston një urdhër për arrestimin e një personi dhe me sa di unë, imuniteti nuk zbatohet,” tha Plenkoviç në përgjigje të pyetjes së një gazetari se si do të vepronte Zagrebi në këtë rast se Putini shkel në Kroaci.

Të fundit