Flash News

Bota

Ky është shteti i parë amerikan që ndalon pilulat e abortit

Ky është shteti i parë amerikan që ndalon pilulat e abortit

Wyoming është bërë shteti i parë amerikan që ndalon pilulat e abortit pasi guvernatori i tij nënshkroi një projektligj që e bën të paligjshme përshkrimin ose shitjen e tyre.

Shkelja e tij dënohet me 6 muaj burg dhe gjobë prej 9000 dollarësh.

Ndërsa Mark Gordon nënshkroi projektligjin të premten, një gjykatës i Teksasit po shqyrtonte një padi që mund të ndalonte efektivisht një pilulë të zakonshme aborti në mbarë vendin, shkruan BBC

Pilulat e abortit janë metoda më e zakonshme e ndërprerjes së shtatzënisë në SHBA. Projektligji i Wyoming, i cili u miratua nga legjislatura e kontrolluar nga republikanët e shtetit në fillim të këtij muaji, e bën të paligjshme "përshkrimin, shpërndarjen, shpërndarjen, shitjen ose përdorimin e ndonjë ilaci me qëllim të prokurimit ose kryerjes së një aborti". Ligji është planifikuar të hyjë në fuqi më 1 korrik.

 

Të fundit