Flash News

Bota

Lufta në Ukrainë, Kievi akuzon Moskën: Mbi 20 mijë fëmijë ukrainas janë dëbuar në Rusi

Lufta në Ukrainë, Kievi akuzon Moskën: Mbi 20 mijë

Lufta në Ukrainë që zgjat prej më shumë se një viti, ka pasur vdekje në masë, por dhe akuza të shumta nga të dyja palët. Kievi ka akuzuar Moskën për dëbimin e fëmijëve gjatë agresionit rus.

Ministria e Riintegrimit të Ukrainës ka bërë me dije se të paktën 19,514 fëmijë janë dëbuar në Rusi. Këtyre shifrave u shtohen dhe fëmijët jetimë ku sipas autoriteteve zyrtare janë në territoret e pushtuara ose në Rusi.

Deri më sot vetëm 327 fëmijë janë riatdhesuar.

Të fundit