Flash News

Bota

Më shumë se gjysma e të rriturve në BE janë vaksinuar plotësisht kundër Covid-19

Më shumë se gjysma e të rriturve në BE janë vaksinuar

Dyqind milionë evropianë janë plotësisht të vaksinuar kundër COVID-19, ose më shumë se gjysma e popullsisë së të rriturve, ka thënë Komisioni Evropian.

Komisioni ka vendosur një objektiv për të vaksinuar këtë verë 70 përqind të qytetarëve adult të BE. Rreth 200 milionë njerëz tani kanë marrë të dyja dozat e vaksinës COVID-19.

Zëdhënësi i Komisionit Evropian Dana Spinant tha në një konferencë për shtyp të Enjten se 54.7 përqind e të gjithë të rriturve të BE ishin vaksinuar plotësisht, shkruan euronews

Këtë javë BE kaloi Shtetet e Bashkuara në përqindjen e njerëzve që kishin marrë të paktën një dozë.

Sidoqoftë, pabarazitë në përvetësim në vende të ndryshme janë të larta. Hollanda dhe Finlanda kanë vaksinuar plotësisht përkatësisht më shumë se 82 dhe 78 përqind të të rriturve.

Por vetëm 31 përqind e njerëzve kanë pasur të dy goditje në Rumani, ndërsa në Bullgari, më pak se 20 përqind e njerëzve kanë marrë edhe një dozë të parë.

Por vetëm 31 përqind e njerëzve kanë marrë të dyja dozat në Rumani, ndërsa në Bullgari, më pak se 20 përqind e njerëzve kanë marrë edhe një dozë të parë.

Të fundit