Flash News

Bota

Çmimet e gazit në SHBA bien nën 4 dollarë për herë të parë në 5 muaj

Çmimet e gazit në SHBA bien nën 4 dollarë për

Çmimet e benzinës ranë nën 4 dollarë për herë të parë në më shumë se pesë muaj në Shetet e Bashkuara, lajm i mirë për konsumatorët që po luftojnë me çmime të larta për shumë gjëra të tjera thelbësore.

AP raporton se mesatarja kombëtare për një gallon të rregullt ishte 3,99 dollarë të enjten.  Rënia e çmimeve të benzinës, biletave të linjës ajrore dhe rrobave po u jep konsumatorëve pak lehtësim, megjithëse inflacioni është i lartë.

Çmimet e naftës filluan të rriten në mesin e vitit 2020 pasi ekonomitë u rikuperuan nga tronditja fillestare e pandemisë. Ata u ngritën përsëri kur SHBA dhe aleatët njoftuan sanksione kundër naftës ruse për luftën e Rusisë kundër Ukrainës.

Megjithatë, kohët e fundit, çmimet e naftës kanë rënë për shkak të shqetësimit për ngadalësimin e rritjes ekonomike në mbarë botën. Nafta e papërpunuar standarde e SHBA-së kohët e fundit është ulur afër 90 dollarë për fuçi nga mbi 120 dollarë për fuçi në qershor.

Republikanët fajësojnë presidentin Joe Biden për çmimet e larta të benzinës, duke shfrytëzuar vendimet e tij për të anuluar një leje për një tubacion të madh dhe për të pezulluar qiratë e reja të naftës dhe gazit në tokat federale.

Biden tha gjatë fundjavës se një familje me dy makina po kursen 100 dollarë në muaj sepse çmimet kanë rënë nga kulmi i tyre në mes të qershorit.

Biden ka debatuar gjithashtu me kompanitë e naftës, duke i akuzuar ato se nuk prodhojnë aq shumë naftë dhe benzinë ​​sa munden, ndërkohë që kanë pasur fitime të mëdha.

Të fundit