Flash News

Bota

Ministri i Mbrojtjes së Tajvanit: Ne nuk po kërkojmë luftë me Kinën

Ministri i Mbrojtjes së Tajvanit: Ne nuk po kërkojmë luftë

Tajvani nuk po kërkon luftë me Pekinin dhe politika e tij është të ndërtojë një aftësi parandaluese mbrojtëse, me shumë nivele për ta bërë më të vështirë për Kinën që të pushtojë ishullin, tha Ministri i Mbrojtjes i Tajvanit, Wellington Koo.

Tajvani i qeverisur në mënyrë demokratike, të cilin Kina e sheh si territorin e saj, është përballur me një fushatë të shtuar presioni ushtarak dhe politik nga Pekini për të pranuar pretendimet e sovranitetit që qeveria në Taipei i refuzon.

Presidenti i Tajvanit Lai Ching-te tha të dielën se Kina e sheh aneksimin dhe “eliminimin” e Tajvanit si kauzën e saj të madhe kombëtare, duke u thënë kadetëve ushtarakë tajvanezë që të mos dorëzohen para disfatizmit të “beteja e parë është beteja e fundit”, një teori. se Tajvani mund të shembet sapo Kina të nisë një sulm.

I pyetur në parlament nga gazetarët se sa kohë mund të duronte Tajvani pa mbështetjen e SHBA-së në rast të një sulmi kinez, Koo tha se kjo nuk ishte pika e strategjisë së tyre.

“Nuk është çështja se sa mund të zgjasim. Strategjia jonë, hipoteza jonë, është një luftë asimetrike për të ndërtuar parandalimin tonë me shumë fusha dhe gjatë këtij procesi për të dobësuar” aftësinë e Kinës për të pushtuar, tha ai.

 

Të fundit