Flash News

Bota

Dy-vjetori i luftës në Ukrainë, Zelensky: Ne do t'ia dalim!

Dy-vjetori i luftës në Ukrainë, Zelensky: Ne do t'ia dalim!

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka këmbëngulur se Ukraina do të ketë sukses dhe u kërkoi bashkatdhetarëve të tij të mbeten me shpresë për fitore gjatë një fjalimi që shënon përvjetorin e dytë të pushtimit të Rusisë.

“Sot, për fat të keq, secili prej nesh ka dikë për të mbajtur një moment heshtje dhe për të nderuar kujtimin. Së bashku ulim kokën. 730 ditë dhimbje. Por në të njëjtën kohë, 730 ditë shpresë”, tha Zelensky.

Presidenti ukrainas vazhdoi të inkurajojë bashkatdhetarët e tij duke u kujtuar atyre se çfarë është arritur gjatë dy viteve të fundit.

“Duke kujtuar atë që kanë bërë tashmë ukrainasit, ju e dini se ne mund ta bëjmë patjetër. Ne jemi të aftë. Ne do të kemi sukses. Dhe këtu, në këtë vend (aeroporti Hostomel), e kupton në mënyrën më të mirë të mundshme: metali mund të dështojë, por jo ukrainasit,” tha ai.

Zelensky lavdëroi kombin e tij që i mbijetoi fillimit të luftës.

“Një komb që mbijetoi tre ditët e para. Dhe nuk ra në të katërtin. Dhe fitoi në ditën e pestë. Dhe pastaj një muaj. Dhe pastaj - gjashtë muaj. Dhe tani - dy vjet, "tha Zelensky.

Ne po luftojmë për të. Për 730 ditë të jetës sonë. Dhe ne do të fitojmë. Në ditën më të mirë të jetës sonë”, përfundoi ai.

Të fundit