Flash News

Bota

Në orët e fundit në detyrë, Trump fal ish-këshilltarin Steve Bannon dhe dhjetëra të dënuar

Në orët e fundit në detyrë, Trump fal ish-këshilltarin

Në orët e fundit të presidencës së tij, Donald Trump ka falur 73 persona, përfshirë ish-këshilltarin e tij Steve Bannon, i cili po përballet me akuza për mashtrim.

Ai ende mund të fali më shumë persona të mërkurën në mëngjes, pasi mbetet president derisa Biden të bëjë betimin e zyrës jashtë Kapitolit të SHBA. Ceremonia e përurimit do të jetë e rreptë për sigurinë pas prishjes së Kapitolit nga protestues të dhunshëm pro-Trump.

Një deklaratë nga Shtëpia e Bardhë renditi 73 individët që kishin marrë falje dhe 70 të cilëve u ishte ndryshuar dënimi, shkruan BBC.

Steve Bannon ishte një strateg dhe këshilltar kryesor i Presidentit Trump gjatë fushatës së tij në 2016. Ai u akuzua në gusht të vitit të kaluar për mashtrim rreth një fushate mbledhje fondesh për të ndërtuar një mur në kufirin SHBA-Meksikë.

Prokurorët thanë se Bannon dhe tre të tjerë mashtruan qindra mijëra donatorë në lidhje me fushatën "Ne Ndërtojmë Murin" e cila mblodhi 25 milion dollarë (18 milion).

Është pohuar se Bannon ka marrë më shumë se 1 milion dollarë, të paktën disa prej të cilave i ka përdorur për të mbuluar shpenzimet personale. Ai i ka mohuar akuzat dhe ende nuk është në gjyq.

Deklarata e Shtëpisë së Bardhë tha se Bannon kishte qenë "një udhëheqës i rëndësishëm në lëvizjen konservatore dhe është i njohur për mendjemprehtësinë e tij politike". Ajo tha se prokurorët e kishin "ndjekur" atë me akuza "lidhur me mashtrimet që buronin nga përfshirja e tij në një projekt politik".

Ditari politik

Të fundit