Flash News

Bota

Në përpjekje për të ulur faturën e taksapaguesve, Britania do të “sakrifikojë” azilkërkuesit

Në përpjekje për të ulur faturën e taksapaguesve,
Baza të vjetra ushtarake

Mijëra azilkërkues do të strehohen në baza të vjetra ushtarake dhe në një maune gjigante akomodimi, në planet që do të shpallen nga Ministri i Emigracionit Robert Jenrick të mërkurën.

Masa do të jetë hapi i parë i madh në zotimin e qeverisë për t'i dhënë fund praktikës së diskutueshme të strehimit të azilkërkuesve në hotele. Jenrick do të zbulojë propozimet fillestare për të zhvendosur rreth 3,000 emigrantë nga hotelet në dy baza të papërdorura të RAF.

GB News mëson se Home Office ka siguruar tashmë përdorimin e bazës së mëparshme të RAF në Wethersfield në Essex dhe RAF Scampton në Lincolnshire.

Çdo lëvizje për të strehuar azilkërkuesit në një maune gjigante akomodimi do të duhet të kalojë kontrolle rigoroze detare dhe shëndetësore dhe të sigurisë.

Kryeministri njoftoi në dhjetor se qeveria planifikon të ndalojë përdorimin e hoteleve për strehimin e emigrantëve.

Rreth 400 hotele në të gjithë vendin janë kërkuar nga Ministria e Brendshme për të mbajtur më shumë se 51,000 azilkërkues, me një kosto për tatimpaguesit prej gati 7 milionë funte në ditë.

Edhe pse largimi nga përdorimi i hoteleve do të mirëpritet nga shumë njerëz, planet hasin kundërshtime të ashpra në komunitetet pranë vendeve të propozuara për qendrat e strehimit të azilkërkuesve në shkallë të gjerë.

Banorët në fshatin Wethersfield në Essex i thanë GB News se ishin të vendosur të luftonin planet për të gjetur të paktën 1500 azilkërkues në bazën aty pranë.

Të dielën e kaluar, më shumë se 250 njerëz nga Wethersfield dhe komunitetet përreth ndoqën një takim urgjent në sallën e fshatit Wethersfield.

Të fundit