Flash News

Bota

OKB: Situata humanitare në Ukrainën jugore është shumë kritike

OKB: Situata humanitare në Ukrainën jugore është shumë

Kombet e Bashkuara thonë se situata në qytetet jugore të Ukrainës, Mykolaiv dhe Kherson, mbetet "e tmerrshme" dhe "kritike". Gati një çerek milioni njerëz vetëm në Mykolaiv përballen me mungesë të ngrohjes, ujit dhe energjisë.

Zëdhënësi i OKB-së Stéphane Dujarric tha se Koordinatori Humanitar Denise Brown vizitoi dy qytetet jugore gjatë fundjavës. Brown raportoi se njerëzit që ikin nga Kherson po shkojnë në Mykolaiv, sipas Dujarric.

"Disa pika ngrohjeje janë krijuar tashmë në Mykolaiv për të ndihmuar njerëzit që nuk mund të ngrohin shtëpitë e tyre. Punonjësit e ndihmës po ofrojnë furnizime dhe gjeneratorë për t'i bërë këto vende funksionale," tha Dujarric.

Në Kherson, "Ne presim që, me mbështetjen e autoriteteve, ne do të jemi në gjendje të mbulojmë nevojat themelore të njerëzve që kanë qëndruar në qytet, nëse jemi në gjendje të mbajmë të njëjtin nivel ndihme të dërguar gjatë dy javëve të fundit. "

“Situata me ujë, ngrohje dhe rrymë, megjithatë, mbetet e rëndë, megjithëse furnizimi me energji elektrike po rikthehet gradualisht”, shtoi zëdhënësi.

Donatorët kanë ofruar 3.1 miliardë dollarë ndihmë humanitare përmes OKB-së këtë vit, por Dujarric tha se financimi i vazhdueshëm është i rëndësishëm për të "ruajtur momentin ose përgjigjen", veçanërisht gjatë muajve të dimrit.

Burimi: CNN

 

Të fundit