Flash News

Bota

Rusia ‘ka gjasa’ të ketë pësuar 300 viktima në sulmin në Makiivka thotë inteligjenca britanike

Rusia ‘ka gjasa’ të ketë pësuar 300 viktima në

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar thotë se Rusia "ka shumë gjasa" të ketë pësuar më shumë se 300 viktima në një sulm ushtarak në qytetin Makiivka pranë qytetit Donetsk më 1 janar. Nëse konfirmohet, mjeti do të përfaqësonte një nga sulmet më vdekjeprurëse ndaj forcave ruse që nga fillimi i luftës.

“Ne vlerësojmë se shumica ka të ngjarë të jenë vrarë ose të zhdukur, në vend të plagosur”, tha ministria britanike në buletinin e saj të përditshëm të publikuar në mediat sociale.

Rusia kishte thënë më parë se 89 nga trupat e saj u vranë në sulm.

"Dallimi midis numrit të viktimave që Rusia pranoi dhe totalit të mundshëm të vërtetë nxjerr në pah praninë e përhapur të dezinformatave në njoftimet publike ruse," shtoi ai.

Të fundit