Flash News

Bota

SHBA do t'i japë Ukrainës më shumë armë me vlerë 800 milion dollarë

SHBA do t'i japë Ukrainës më shumë armë me

SHBA do t`i japë ndihmë shtesë për armët me vlerë 800 milionë dollarë (660 milionë £) për Ukrainën, tha presidenti Joe Biden. Duke folur në samitin e NATO-s, ai tha se kjo do të përvijohet në ditët në vijim dhe do të përfshijë sisteme të reja të avancuara të mbrojtjes ajrore perëndimore, sisteme radari kundër baterive, municione shtesë për sistemin e lëshimit të shumëfishtë të raketave HIMARS dhe më shumë HIMARS që vijnë nga vende të tjera.

SHBA ka ofruar tashmë sisteme sigurie me vlerë 7 miliardë dollarë për Ukrainën, tha ai. Ai tha se shumica e anëtarëve të NATO-s janë në rrugën e duhur për të tejkaluar angazhimin e aleancës për të shpenzuar 2% të PBB-së për mbrojtjen.

"Kjo është një përpjekje globale për të mbështetur Ukrainën," tha ai.

Ai tha se SHBA do të ndihmojë Ukrainën për aq kohë sa duhet. Biden tha se "ne po i furnizojmë ata me kapacitet" dhe vendi ka treguar se mund "të vazhdojë t'i rezistojë agresionit rus".

"Unë nuk e di se si do të përfundojë, por nuk do të përfundojë me një humbje ruse të Ukrainës," tha ai.

 

Të fundit