Flash News

Bota

Skandali me fondet për fëmijët, dorëhiqet qeveria holandeze

Skandali me fondet për fëmijët, dorëhiqet qeveria holandeze

Kryeministri Mark Rutte dhe kabineti i tij qeveritar i kanë paraqitur mbretit zyrtarisht dorëheqjen.

Shkak eshte bere skandali i keqmenaxhimit të subvencioneve të kujdesit për fëmijët, që çuan mijëra familje në shkatërrim financiar.

Rreth 10,000 familje ishin detyruar padrejtësisht të paguajnë dhjetëra mijëra euro subvencione, duke çuar në papunësi, falimentime dhe divorce. 

Lideri i Partisë Laburiste të opozitës, Lodewijk Asscher, i cili ishte ministër i Çështjeve Sociale në qeverinë e mëparshme, dha dorëheqjen për këtë çështje ditën e djeshme, duke mohuar se ai e dinte që autoriteti tatimor “po gjobiste gabimisht mijëra familje”, por duke pranuar se ishte një sistem i dështuar.

Rutte, i cili ka qenë kryeministër që nga viti 2010, e përshkroi episodin si “të turpshëm”.

 

Ditari politik

Të fundit