Flash News

Bota

Sondazhi: Bie ndjeshëm mbështetja ndaj presidentit Joe Biden

Sondazhi: Bie ndjeshëm mbështetja ndaj presidentit Joe Biden

Mbështeja e Presidentit Joe Biden ka rënë paksa që një muaj më parë, duke iu afruar pikës më të ulët të presidencës së tij, ndërsa administrata e tij përpiqet të projektojë një ndjenjë stabiliteti ndërsa përballet me një palë dështime bankash dhe inflacion që mbetet kokëfortë i lartë.

Kjo është sipas një sondazhi të ri nga Qendra Associated Press-NORC për Kërkimin e Çështjeve Publike, e cila tregon se ka pasur luhatje modeste në mbështetje për Biden gjatë disa muajve të fundit. Presidenti shënoi një vlerësim prej 38% në sondazhin e ri, 45% në shkurt dhe 41% në janar. Vlerësimet e tij arritën pikën më të ulët të presidencës së tij korrikun e kaluar, në 36%, pasi pesha e plotë e rritjes së benzinës, ushqimit dhe kostove të tjera filloi të godasë familjet amerikane.

Intervistat me të anketuarit në sondazh sugjerojnë se publiku ka ndjenja të përziera për Biden, i cili pritet të shpallë një ofertë për rizgjedhje deri këtë verë. Kur bëhet fjalë për presidentin, njerëzit në përgjithësi nuk lëvizin mes ekstremeve të besnikërisë absolute dhe urrejtjes agresive që kanë qenë një tipar i politikës së ndarë të kësaj epoke.

Dwyer, një analist i të dhënave në Milwaukee, tha se ai votoi për presidentin në vitin 2020 dhe e konsideron veten si liberal. Ai pranoi dështimet e fundit të Silicon Valley Bank dhe Signature Bank, por ai tha se ekonomia po përshtatet me normat më të larta të interesit të vendosura nga Rezerva Federale për të luftuar inflacionin.

Presidenti ka ndërmarrë hapa ambicioz për të nxitur ekonominë e SHBA-së, me paketën e tij të ndihmës për koronavirusin prej 1.9 trilion dollarësh nga viti 2021, investimet në infrastrukturë, mbështetjen për impiantet e çipave kompjuterikë dhe taksat mbi korporatat dhe të pasurit për të ndihmuar në financimin e kujdesit shëndetësor dhe një zhvendosje nga karburantet fosile.

Të fundit