Flash News

Bota

Studim: Mbretëria e Bashkuar po pëson ndryshime të konsiderueshme klimatike; të dhënat që e vërtetojnë

Studim: Mbretëria e Bashkuar po pëson ndryshime të konsiderueshme

Mbretëria e Bashkuar është duke pësuar ndryshime të konsiderueshme të klimës me reshje, rreze të diellit dhe temperaturave në rritje, sipas shkencëtarëve.

Viti 2020 ishte i treti më i nxehtë, i pesti më i lagësht dhe i teti më me diell, thuhet në raportin e fundit të gjendjes së Klimës në Mbretërinë e Bashkuar.

Ekspertët thanë se në 30 vitet e fundit, Mbretëria e Bashkuar është bërë 0.9 °C më e ngrohtë dhe 6% më e lagësht.

Autori kryesor i raportit Mike Kendon i tha BBC: “Shumë njerëz mendojnë se ndryshimi i klimës është në të ardhmen - por kjo dëshmon se klima tashmë po ndryshon këtu në Mbretërinë e Bashkuar. Ndërsa vazhdon të ngrohet, ne do të shohim gjithnjë e më shumë mot ekstrem, siç janë valët e nxehtësisë dhe përmbytjet.

2020 ishte viti i tretë më i ngrohtë në Mbretërinë e Bashkuar që nga viti 1884. Viti i kaluar ishte një nga më me pak me borë të regjistruar. Pranvera e 2020-ës ishte më me diell në Mbretërinë e Bashkuar dhe viti i pestë më i lagësht në Mbretërinë e Bashkuar.

Burimi: BBC

Të fundit