Flash News

Bota

Studimi: BE shpërdoron rreth 153 milionë ton ushqim çdo vit, më shume sesa importon

Studimi: BE shpërdoron rreth 153 milionë ton ushqim çdo vit,

BE shpërdoron më shumë ushqim sesa importon, sipas një studimi të ri që tregoi se çdo vit njerëzit shpërdorojnë rreth 153 milionë ton ushqime. Kjo është e barabartë me rreth gjysmën e eksporteve të grurit të Ukrainës.

“Hedhja e ushqimit është një kosto për njerëzit. Janë rreth 143 miliardë euro që mbetjet e ushqimit u kushtojnë bizneseve dhe konsumatorëve në një kohë të rritjes së çmimeve të ushqimit", tha Martin Bowman, Menaxher i Politikave dhe Fushave në Feedback EU.

Ai shtoi, “Kjo është vërtet e rëndësishme për të shmangur krizën klimatike. Të paktën 6 për qind e emetimeve të BE-së vijnë nga mbetjet ushqimore. Dhe siç e dimë, ndryshimi i klimës është gjithashtu një nga shkaqet e krizës."

Të fundit