Flash News

Bota

Suedia gjen rrjedhje të re në tubacionin e Nord Stream

Suedia gjen rrjedhje të re në tubacionin e Nord Stream

Suedia ka gjetur një rrjedhje të re në tubacionin e madh nënujor Nord Stream, i cili transporton gaz rus në BE. Kjo është rrjedhja e katërt e gjetur deri tani në tubacion, raporton BBC.

Danimarka dhe Suedia raportuan rrjedhje gazi në tubacionet Nord Stream 1 dhe 2 në fillim të kësaj jave.

NATO tha se incidentet ishin rezultat i akteve të qëllimshme, të pamatur dhe të papërgjegjshme të sabotimit. Rusia hodhi poshtë pretendimet se kishte sulmuar tubacionet e veta.

Në vend të kësaj, ministria e jashtme ruse tha se shpërthimet kishin ndodhur në zona të kontrolluara nga inteligjenca amerikane.

Të fundit