Flash News

Bota

Të paktën 13 pengje izraelite pritet të lirohen në shkëmbimin e ditës së dytë

Të paktën 13 pengje izraelite pritet të lirohen në

Lista e pengjeve të ofruara për Izraelin nga Hamasi për lirim të shtunën ka 13 emra, kanë thënë burime të shumta për CNN.

Megjithatë, Izraeli ka bërë të qartë se pret që 14 persona të lirohen në ditën e dytë të armëpushimit të përkohshëm në këmbim të 42 të burgosurve palestinezë.

Ndërsa afrohet ora e daljes së tyre, ka pasur diskutime për listën përfundimtare, duke përfshirë nëse do të jetë 13 apo 14 persona, disa prej të cilëve pritet të jenë fëmijë.

Kreu i Komisionit Palestinez për çështjet e të burgosurve dhe ish-të burgosurve, Qadura Fares më vonë tha se 39 të burgosur palestinezë pritet të lirohen të shtunën.

Dje - dita e parë e armëpushimit të përkohshëm - pa lirimin e 24 pengjeve, duke përfshirë 13 gra dhe fëmijë izraelitë në këmbim të lirimit të 39 grave dhe fëmijëve palestinezë nga tre burgjet izraelite.

Të fundit