Flash News

Bota

Tensionet në veri, Shefi i NATO-s: 700 forca shtesë në Kosovë

Tensionet në veri, Shefi i NATO-s: 700 forca shtesë në

NATO do të vendosë në dispozicion 700 forca shtesë në Veri të Kosovës, për shkak të tensioneve në rritje me protestuesit serbë.

Ishte shefi i NATO-s, Jens Stoltenberg, ai i cili bëri të ditur se aleanca veri-atlantike do ta rrisë me 700, numrin e trupave në Kosovë, në kuadër të misionit të saj, KFOR.

 “Ne kemi vendosur t’i angazhojmë 700 trupa shtesë nga Forca Operacionale Rezervë për Ballkanin Perëndimor, dhe që të ngrejmë në nivel të lartë gatishmërinë e një batalioni shtesë të forcave rezervë, ashtu që ata të mund të angazhohen, nëse do të ketë nevojë”.- tha Stoltenberg.

Sipas Stoltenbergut, dhuna është duke e kthyer mbrapa Kosovën dhe gjithë rajonin, si dhe i vë në rrezik aspiratat euro-atlantike.

Prishtina dhe Beogradi duhet të marrin hapa konkretë për ulje të tensioneve, të përmbahen nga sjelljet e papërgjegjshme dhe të angazhohen në dialog të ndërmjetësuar nga BE-ja, si rrugë e vetme për paqe afatgjatë”.

Të fundit