Flash News

Bota

Trazirat në Kinë, autoritetet: Të goditen forcat armiqësore!

Trazirat në Kinë, autoritetet: Të goditen forcat armiqësore!

Agjencia më e lartë e sigurisë e Kinës ka bërë thirrje për goditje ndaj "forcave armiqësore" pas protestave kundër rregullave të Covid në qytetet kineze gjatë fundjavës.

Ndërkohë zyrtarët shëndetësorë të vendit thonë se bllokimet duhet të "imponohen dhe lehtësohen shpejt". Kina ka regjistruar një numër rekord të rasteve të reja ditët e fundit.

Është e vetmja ekonomi e madhe me një politikë zero-Covid, testime masive, karantina dhe bllokime të menjëhershme.

Gjatë fundjavës, mijëra kinezë dolën në rrugë duke bërë si rallë herë thirrje që presidenti Xi Jinping të tërhiqej.

Por një prani e madhe e policisë në qytetet kryesore të Kinës, duke përfshirë Pekinin dhe Shangain, duket se ka frenuar protestat.

Komisioni Qendror i Çështjeve Politike dhe Juridike të Partisë Komuniste në pushtet, i cili mbikëqyr zbatimin e ligjit vendas në të gjithë Kinën, tha se ishte "e nevojshme për të goditur aktivitetet e infiltrimit dhe sabotimit nga forcat armiqësore në përputhje me ligjin".

Burimi: BBC

Të fundit