Flash News

Bota

Ukraina: Putin ka frikë nga paqja e vërtetë sipas kushteve të tij

Ukraina: Putin ka frikë nga paqja e vërtetë sipas kushteve

Një këshilltar i presidentit ukrainas, Volodymyr Zelenskyy, hodhi poshtë propozimin e paqes të paraqitur sot nga Vladimir Putin.

Mykhailo Podoliak tha se nuk kishte mundësi për të gjetur një kompromis midis deklaratave të Putinit dhe kushteve të Ukrainës për t'i dhënë fund luftës së nisur nga Rusia.

“Është absurde që Putini, i cili planifikoi, përgatiti dhe zbatoi me bashkëpunëtorët e tij sulmin më të madh të armatosur në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore, të paraqitet si paqebërës dhe të paraqesë opsione për përfundimin e luftës që ai filloi, të cilat minojnë themelet e rendi juridik ndërkombëtar dhe Karta e OKB-së”, tha Ministria e Jashtme, duke shtuar se ultimatumet e Putinit tashmë janë dëgjuar shumë herë dhe nuk ka asgjë të re në to.

Përveç kësaj, ministria ukrainase thekson se Ukraina nuk e ka dashur kurrë këtë luftë dhe, si pjesa tjetër e botës, dëshiron që ajo të përfundojë.

Të fundit