Flash News

Bota

Urdhër arresti ndërkombëtar për Vladimir Putin, reagon Kremlini: Nuk e njohim juridiksionin e kësaj gjykate

Urdhër arresti ndërkombëtar për Vladimir Putin, reagon 

Kremlini e ka quajtur “të egër dhe të papranueshëm” vendimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare për lëshimin e urdhër-arrestit për presidentin rus Vladimir Putin.

“Rusia, si një numër shtetesh, nuk e njeh juridiksionin e kësaj gjykate dhe, rrjedhimisht, çdo vendim i këtij lloji është i pavlefshëm për Federatën Ruse nga pikëpamja e ligjit”, shkroi të premten në Twitter zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov. .

Dmitry Medvedev, ish-presidenti rus dhe Zëvendëskryetari i Këshillit të Sigurimit të Rusisë, gjithashtu hodhi poshtë urdhrin në një postim në Twitter.

ICC, i vendosur në Hagë, Holandë, dhe i krijuar nga një traktat i quajtur Statuti i Romës, i paraqitur për herë të parë përpara Kombeve të Bashkuara, vepron në mënyrë të pavarur. Shumica e vendeve janë palë në traktat - por ka përjashtime shumë të mëdha dhe të dukshme, përfshirë Rusinë.

Kjo do të thotë që gjyqet për zyrtarët rusë të akuzuar ose duhet të dorëzohen nga Moska ose të arrestohen jashtë Rusisë.

 

Të fundit